Тази диета е известна още като "бързо отслабване" и "водната диета на Стилман".

Много от правилата за провеждането й са навлезли почти във всички познати хранителни режими. При тази диета средното намаляване на теглото е от 2 до 6 кг седмично. Основното е да се изпиват по 8 чаши вода дневно. Това са приблизително около два литра, без да се ограничават останалите напитки.

Най-добре е да започнете деня с чаша филтрирана (това е важно! ) вода с малко лимонов сок преди закуска. Освен това, през деня трябва да се пие индивидуална доза вода. Дозата можете да пресметнете лесно - за всеки килограм от теглото трябва да консумирате 40 мл вода, пишат колегите от dete.bg

6-8 чаши на филтрирана вода дневно помага за намаляване на чувството на глад и спомагат за ефективната работа на храносмилателната система.



За максимален ефект от диетата е добре да изключите от менюто си консумацията на плодове и зеленчуци, мазнини и всякакви въглехидрати, млечни и зърнени храни. Може да се яде само сухо месо, яйца и храни, съдържащи белтъчни вещества. На прием храната трябва да не е повече от 100 до 250 гр, в зависимост от общото тегло и конфигурация на човека.

При жени и мъже с едра костна конструкция това количество може да се увеличи до 300 гр. Препоръчително е най-голямото количество храна да се разделя между закуската и обяда. В интервалите между храненията се пие филтрирана вода, отвара от билкови чайове без всякакво подслаждане.

За препоръчване е отварата да е от шипка, мащерка, зелен чай. Известно е, че белтъчините създават усещане за ситост и съзнанието не е заето с мисълта за храна. За съжаление, водната диета си има и своите минуси - голямото количество вода, което се поглъща, е причина витамините от групата В и С да се отмиват по-бързо, заради което се налага приемането им допълнително по 1 таблетка витамин В комплекс два-три пъти на ден, 1 гр калий дневно и 1000 мгр витамин С.