По време на австралийската седмица на модата видяхме много красиви модни решения, интересни заигравки с тенденциите, иновативни форми, класически ретро дух и искрящ грим.

Австралийските дизайнери стремоглаво настигат колегите си от Европа и Америка и успешно налагат модните си повели дори в нашето ежедневие.

Така например, гримът, представен в колекциите на дизайнерски къщи като Ms Couture, White Suede, Saint Augustine Academy, Swimwear&Resort, Dhini и Sarah Phillips пленява със свежест и женственост, от които топлите сезони имат животворна нужда.

Вълната на естествения грим заля брега на ревюто на Sarah Phillips, които предлагат визия, издържана в телесни тонове, като очите са подчертани с леко сиво-кафяви сенки, а устните са сочни и влажни благодарение на безцветен гланц.

Екзотика и морски страсти лъхат от грима на Swimwear&Resort, които представят визия със силно подчертани очи в лилаво и тюркоазено. Котешки очертаните очи изпъкват още повече на фона на лице с бронзов загар и безплътни устни.

Saint Augustine Academy имат друга представа за визията на погледа и постигат желания ефект с помощта на изкуствени мигли върху долния клепач, леко подчертаване на горните ресници и устни, облечени в бледо червило.

Гримът на Dhini предлага една доста смела визия, която залага на ярки устни в два цвята – оранжево и циклама.

Ms Couture са сякаш прекалили с грима върху своите модели, но идеята им все пак остава ясна – гримът на лятото е куклен, с облечени в розово, жълто или зелено очи, подчертани с графитено сиви сенки и бледи устни.

Естествен и нежен е гримът от шоуто на White Suede. Акцент в лицето не са нито очите, нито устните, а блестящите, целунати от слънцето скули.