Сексът е една от основните съставки в една връзка. По-здравословно обаче е да му се отдавате, когато искате, а не когато трябва, съветват сексолози.

Изследване на известната компания за презервативи Durex, свързано със сексуалното удовлетворение в Испания, показва, че за 67% от испанците сексът е много важна част от връзката.

Според проучването испанците правят секс средно 118 пъти в годината, което е над средната стойност за света от 103 пъти.

Сексуалният акт продължава около 16 минути, по-малко от средното, а именно 18 минути.

49% от анкетираните завяват, че са напълно удовлетворени в сексуално отношение, а 81% от мъжете казват, че винаги достигат до оргазъм в сравнение с 52% за жените.

И говорейки за женски оргазъм, учени откриха, че жените не винаги се нуждаят от дълга любовна игра, продължителна привързаност, хармонична атмосфера и множество други условия, за да достигнат до оргазъм.

Всъщност дамите могат да достигнат до оргазъм и за 60 секунди, стига да са уцелили някоя чудотворна поза.

54% от нежната половина също така би искала да опита "нови дейности".

Експертите обаче смятат, че това, което наистина има значение за един приятен секс, не е количество, а качество.

Сексолозите препоръчват по-спокоен сексуален живот, без да си поставяме цели. Да правим секс по-често не значи, че връзката ни е по-удовлетворяваща от тази на друга двойка, която прави любов по-рядко.

Нещо повече - понякога ефектът е точно обратният - много двойки използват секса за компенсация на емоционалната пропаст помежду им и липсата на истинско щастие.