Ягодите със сметана вече отдавна се смятат за класическа рецепта в прелъстяването.

Тази комбинация е жив символ на женската привлекателност – нежният и лек десерт буквално се топи в устата, а ягодите оставят сладко-тръпчив послевкус. Възможно ли е удоволствието от консумацията на това чудо да бъде удължено поне малко? Разбира се, стига да ползвате нашата рецепта “Ягодово изкушение”.

Този десерт ще покори сърцето на всяка една жена, а и мъжете също ще го оценят по достойнство, тъй като възбуждащият ефект на сметаната и ягодите е подсилен с помощта на черен шоколад и горчиви бадеми.

Разбира се задължително е десертът да бъде оформен подобаващо, за да бъде изкусителен във всяка една своя извивка.

Първа стъпка – шоколадова украса



Необходими продукти:

25 гр. черен шоколад
сладкарски шприц
сладкарска хартия
форми във вид на сърце

Приготвяне:

1. Шоколадът се разтопява на водна баня. Изстудява се леко, след което се изсипва в сладкарския шприц.
2. Върху сладкарска хартия с помощта на шприца се оформя украсата – във вид на воал, решетка, цвете или др.
3. В специални форми се отливат шоколадови сърца.
4. Шоколадът се оставя да изстине напълно.

Втора стъпка - ягодови листенца



Необходими продукти:

40 гр. пресни ягоди

Приготвяне:

1. Ягодите внимателно се измиват и подсушават.
2. Нарязват се красиво и се подреждат в чиния.

Трета стъпка – бисквити

Необходими продукти:

150 гр. краве масло
100 гр. захар
3 яйца
200 гр. нишесте
1/2 чаша вода

Приготвяне:

1. Всички съставки се смесват, тестото трябва да е с консистенцията на гъста сметана.
2. Тестото се излива в тава на тънки кръгли бисквити (около 1 супена лъжица тесто за една бисквита)
3. Пече се 3-4 мин. на температура от 180 градуса, докато бисквитите не придобият светло-златист цвят.

Четвърта стъпка – бита сметана



Необходими продукти:

30 гр. сметана с поне 30-35 % масленост
1-2 лъжици пудра захар
Ванилия, канела или какао – по желание

Приготвяне:
1. Сметаната трябва да е добре охладена. Разбива се на сняг с миксер или ръчно.
2. По време на разбиването внимателно добавете пудра захарта.
3. Можете да добавите в сметаната ванилия, канела или какао.

Пета стъпка – подреждане



1. Битата сметана се изсипва в сладкарски шприц.
2. Ягодите се подреждат върху бисквитите. С помощта на шприца се поставя известно количество сметана в средата.
3. Всеки отделен десерт е съставен от два слоя.
4. Готовият десерт се поставя в красива чиния.

Шеста стъпка – декориране



Необходими продукти:

1 киви
остатъка от разтопения шоколад
канела на прах
бадемови стърготини
кокосови стърготини

1. Кивито се нарязва на тънки кръгли резени, които после се разрязват на половинки. Подреждат се в чинията така, че да заприличат на листенца.
2. Контурът на “листата” от киви се декорира с шоколад с помощта на сладкарски шприц.
3. Чинията се украсява допълнително с бадеми и кокосови стърготини. Самият десерт се украсява с шоколадовата решетка, шоколадовите сърца се оставят отстрани.