Автор
Woman.bg

Кисело мляко с кленов сироп, стафиди и препечени орехи

Превърнете обикновеното кисело мляко в хранителен, богат на вкусове десерт.

Сладкият кленов сироп прави ястието изкусително неустоимо без рязко да повишава кръвната захар.

Приготвяне: 10 мин.
Общо: 10 мин.


Необходими продукти (за 1 купа):

2 ч. л. ситно нарязани орехи
1/3 чаша обезмаслено обикновено кисело мляко
1 ½ с. л. обезмаслено сухо мляко
1 ч. л. кленов сироп
1 ч. л. ситно нарязани стафиди

Начин на приготвяне:

1. Поставете орехите в малък тиган с дръжка. Печете на средна до висока температура, като разбърквате често докато орехите станат хрупкави и ароматни- около 1 до 2 минути. Преместете в чиния и оставете на страна.

2. В купа смесете киселото мляко и сухото мляко. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес. Добавете сиропа. Поръсете орехите и стафидите.

3. Сервирайте веднага.