Автор
Woman.bg

Как да накарате косата си да расте по-бързо – I част

Много от нас искат промените да се случват веднага. Понякога ни скимва, че искаме нова прическа и искаме да я получим възможно най-бързо.

Накрая прекарваме целия ден в търсене на фризьор, който да изпълни желанието ни. Разбира се, повечето нямат свободен час, но не се отказваме. Накрая намираме свободен и се подстригваме. За нещастие на следващия ден съжаляваме за отрязаните коси и си искаме старата прическа обратно.

Ето някои съвети за това как да помогнете на косата ви да израсне по-бързо, когато искате да промените... промяната!

Искате си старите дълги кичури? Ето как да ги получите! Следвайте тези прости съвети за всекидневна грижа за косата, превърнете ги в навик и съвсем скоро ще видите резултатите!

1. Започнете да тичате или да правите упражнения

Това няма нищо общо с тялото ви... или може би има? Знаете ли, че упражненията могат да помогнат на косата ви да израсне? Ако тренирате няколко пъти седмично ще подобрите кръвообращението си, повече кръв ще стига до скалпа и ще подпомага растежа на косата.

Също така, упражненията намаляват стреса и предизвикват отделянето на ендорфини, които предотвратяват увреждането и загубата на коса (причинени от прекалено много стрес). В допълнение ще ви кажем, че 8 часа сън намаляват стреса и увреждането на косата.

2. Взимайте добавки, бъдете здрави

Вероятно сте скептично настроени към добавките, но според нас те са наистина полезни, когато става дума за грижа за косата и за вашето здраве. Имайте ги в предвид, особено ако диетата ви не е особено здравословна.

Ако взимате правилните витамини, това ще помогне за растежа на косата ви и ще й върне предишния блясък. Опитайте добавки с фолиева киселина и витамин B и до две седмици ще забележите подобрение.

3. Внимавайте, ако искате да боядисвате косата си

Ако имате руса коса и трябва често да я боядисвате, ще ви е по-трудно. Иначе, би трябвало да нямате проблем. За нещастие, ако редовно използвате пероксид, косата ви ще е по-предразположена към увреждане. Ако се налага да боядисате израсналата коса на кичурите си, използвайте само амонячна боя в областта на корена, където косата е с естествен цвят. Брюнетките да използват къна или бои на растителна основа.

Очаквайте продължение.