Тя беше едно притеснително 11-годишно момиченце, когато се появи за първи път на червения килим, представяйки един от най-успешните филми на всички времена – „Хари Потър и Философският камък”.

Малката Хармаяни Грейнджър от големия екран е тъмно русата сладуранка Ема Уотсън от Великобритания.

Множество вещи лица от света на известните й предричат успешна кариера, само и единствено, ако навреме излезе от образа си на малка магьосница. Критиците са убедени, че ролята, с която стартира е твърде характерна и запомняща се и в последствие трудно би могла да бъде възприемана като нещо друго, освен Хармаяни от Хари Потър.

Ема обаче остава в поредицата филми, става най-скъпоплатеното момиче в Холивуд, започва да развива и демонстрира завиден моден вкус, стана рекламно лице на марки като Chanel и Burberry, а наскоро се изяви и като дизайнер.

Преди месец подстрига дългата си коса и сега я виждаме в амплоато на млада красавица с къса момчешка прическа и ултра женствен стил на обличане.

Вижте Ема Уотсън през годините в Галерията, ТУК!

Вчера се състоя и дългоочакваната премиера на последния филм от магьосническата поредица – „Хари Потър и Даровете на смъртта: част 2”.

Тримата любимци от филма Хари (Даниъл Радклиф), Хармаяни (Ема Уотсън) и Рон (Рупърт Гринт) се появиха заедно на премиерата в Лондон.

Ема изглеждаше невероятно в мини рокличка на Alice by Temperley, покачена на супер високи дебели токове, които в зависимост от светлината проблясваха в тъмно зелено.

Предната вечер тримата отново бяха хванати под ръка, но на събитие организирано от Warner Bros.

Там тя очарова преди всичко с тъмното си червило и красивата кадифена рокля на Vionnet.

Ето я и последната фотосесия на Уотсън, специално заснета за новия брой на сп. Marie Claire.

Снимки: Getty Images/ Guliver