Ако искате да изглеждате по-привлекателни в очите на другия пол, усмихвайте се и гледайте право в очите.

“Прекият поглед и естествената усмивка правят човека 8 пъти по-привлекателен”, твърдят учени от университетите на Абърдийн и “Стерлинг”, провели анкета, в която са използвали компютърно променени лица. Това е едно от първите изследвания за изучаване на влиянието на погледа върху привлекателността.

“Хората, посочвайки характеристиките на привлекателното лице обикновено говорят за здравата кожа, симетричните черти на лицето или силно развитата челюст. Ние доказваме, че погледът може много силно да влияе върху привлекателността”.



На 460 мъже и жени, участващи в експеримента, са били показвани щастливи лица с широко отворени очи, недоволни лица с присвити очи и различни варианти на посока на погледа. Резултатите показват, че най-привлекателни са лицата с пряк поглед (т.е. този, който е насочен в човека насреща). Лицата, с поглед настрани не се смятат за привлекателни дори те да са усмихнати.

Ето и част от заключениета, направени от британските учени:



- Усмихнатият поглед, насочен право в очите е 4 пъти по-привлекателен, отколкото недоволният поглед. При общуване с противоположния пол, ако той е съчетан с вашата усмивка, вие ще бъдете 8 пъти по-привлекателни.

- И двата пола се привличат силно от хората със здрава кожа, затова се хранете здравословно и откажете цигарите.

- Мъжете особено силно се привличат от погледа и затова използвайте очна линия за да подчертаете размера на очите си.

- Симетричните черти на лицето изглеждат по-сексапилни, затова с помощта на грима изравнете веждите се.

- Здравият цвят на лицето показва по-добре привлекателността, а ружът ще ви помогне да я подчертаете.