Има някои навици, които веднъж превърнали се в част от деня ти, могат да ти бъдат в полза:

1. Успокой се

Твърде много стрес само допринася за отпускане на коремчето. Стресът повишава нивото на хормона кортизол, което благоприятства трупането на мазнини. За да държите нивото на кортизола ниско опитайте следното (ще ви отнеме само 5 минути): Намерете тихо място и седнете удобно. Вдишайте и издишайте дълбоко няколко пъти, за да изчистите съзнанието си. Издишвайки, се концентрирайте върху думичката "едно" - просто за да отдалечите съзнанието си от проблемите на деня.

2. Избягвай алкохола

Чашата вино по време на обяд е твърде възможен причинител на вашето видимо коремче. Алкохолът се грижи за повишаване нивото на кортизол.

3. Спри пушенето

Много пушачи смятат, че точно този навик поддържа слабата им фигура. Но истината е друга – пушачите трупат повече мазнини в областта на коремчето, в сравнение с въздържателите. Тук главен обвиняем отново е кортизола.

4. Яж повече фибри

Фибрите подпомагат доброто храносмилане и за да имат ефект тялото ти се нуждае от 25 – 38гр дневно. Основни източници на фибри са зърнените храни, плодовете и зеленчуците.

5. Пий

По време на ПМС (предменструален синдром), както и по време на самия цикъл, пий колкото можеш повече вода - обратно на очакванията това ще предотврати подутото коремче.



За да постигнете и запазите плоското си коремче важна роля играе позицията на тялото и това колко силни са мускулите:

1. Изпънат като струна

Това е начин да премахнеш няколко сантиметра от обиколката на талията си. Изправянето предполага изпъване на коремните мускули.

2. Седи като на трон

Отпускането подчертава коремчето. Подобрете позицията си върху стола, като започнете от самия стол. Ако той е твърде висок за вас и трудно достигате пода, просто го сменете. Можете да използвате възглавница за гърба си, за да запазите изправената си позиция.

3. Заздрави раменете си

Силните рамене предпазват от изгърбване. Най-подходящи за тази цел са упражненията с гирички.

4. Обърни внимание на гръдния си кош

Добра позиция на тялото се постига само, когато мускулите са достатъчно силни. Необходимо е да развивате хармонично цялата си мускулатура, за да избегнете натоварването само на някои зони от вашето тяло.

5. Упражнения за горната част на гърба

Най-добре да опитате с упражнения, които симулират гребане.

6. Долната част на гърба

За да останете слаби трябва да се грижите за мускулите, които поддържат гръбнака.

Източник: kozmetikata.com