Определено фитнесът не е това, което беше, а последната иновация в тази насока буквално ни спря дъха.

Става дума за Ciclotte – дизайнерско колело за домашни тренировки, което според нас тотално ще промени концепцията за спортуване у дома. Негов прототип беше представен още през пролетта на 2009-а в Милано, но в края на септември предстои масовото му пускане на пазара.

Уредът е създаден от 30-годишния италиански дизайнер Luca Schieppati и се произвежда от Lamiflex, а визията му е едновременно модерна и функционална до степен, която искрено изненадва.

Всъщност сме убедени, че този дизайн може да накара доста жени да превърнат тренировките в ежедневие.

Колелото е конструирано от въглеродна стомана и фибро стъкло и може да се впиша в практически всяка среда – в дома, в офиса, на терасата или на двора, дори в любимия ви фитнес.

То е съвсем леко и се пренася лесно, а е и доста удобно – седалката е ергономична и може да се мести, за да се променя натоварването и вида на движението.

Ciclotte не залага на типичния верижен механизъм на въртене, а на собствена система за движение, която включва 4 зъбни колела.

За сметка на традиционните тренировки на велоергометъра, това колело създава повече натоварване чрез повишено натоварване. Така на него могат да се правят дори спининг-сесии, както и още 11 различни по вид упражнения.

Снабдено е и с тъч-скрийн, който дава постоянна информация за работата на тялото.

Разбира се, не можем да не отбележим, че Ciclotte изглежда повече като дизайнерска мебел, отколкото като спортен уред, и идеално може да си кореспондира с всякакви интериорни решения.

Отличителна черта във визията му е симбиозата между тялото – огромен кръг, който напомня на колелата от 18-ти век, и почти футуристичните седалка, ръкохватки и т.н.