Жан Нувел е име в областта на архитектурата, което не се нуждае от особено представяне.

За тези, които не знаят, той е френски архитект, който има купища награди за своите сгради. Те са пръснати из цял свят и повечето са се превърнали в своеобразни символи на градовете, в които са.

Такива са Световният арабски институт в Париж, кулата Torre Agbar в Барселона, която е във формата на куршум, а през нощта свети в различни цветове, Guthrie Theater в Минеаполис, прекрасния музей Quai Branly в Париж и други.

64-годишният Жан Нувел обаче се изявява и като дизайнер, а последното му творение за дома беше представено на изминалата Седмица на дизайна в Милано.

То се нарича Hook (кука) и представлява система от метални декоративни стени, подходяща както за дома, така и за офиса.

Проектът е осъществен за италианския бранд Methis и представлява интересно решение за пренареждане на пространството вкъщи или на работното място.

Стените се свързват със скрити връзки, а върху всеки от панелите има специални отвори, в които се закрепят шкафове и полици точно така, както ви харесва.

Релефната повърхност позволява аксесоарите да се закрепят към стената и хоризонтално, и вертикално, което още повече разширява възможностите да експериментирате.

Най-хубавото е, че панелите се изработват само от рециклирани материали, а ако спрете да ги ползвате, могат да бъдат преработени отново.

Цялата система има изключително висока степен на шумоизолация, което я прави идеална за обособяване на всяко пространство.