Винаги сме знаели, че мъжете не обръщат внимание на детайлите, но май сериозно сме ги подценили...

Анкета показва, че представителите на силния пол обикновено знаят прекалено малко за своите партньорки. Толкова малко, че не могат да кажат дори какъв е цветът на очите им или рожденната им дата.

След въвеждащите въпроси в допитването, извършено сред 2000 участника, 6 от всеки 10 анкетирани твърдели, че пазнават любимата си изключително добре.

Когато се стигнало до по-детайлни въпроси обаче, 10% от мъжете не знаели точната дата на партньорката си, а 8% не можели да назоват естествения цвят на косата й.

По-забавно е обаче, че 11% от участниците в изследването не знаели дори с какво се занимава гаджето им, а 12% изобщо не успели да си спомнят името на най-добрата приятелка/приятел на любимата си.

Всеки трети мъж си няма и идея кой е любимият парфюм на жената, с която споделя живота си в момента, а 27% си признали, че са купували дреха или бельо на своята партньорка, които никога няма да им станат.

Психолози с лека ирония предлагат на по-разсеяните момчета да си направят списък с най-важната информация за своята половинка, особено ако смятат да се обвържат по-сериозно с нея. Така ще си спестят куп неловки ситуации и бури в личния си живот.