Пролет е и всички зеленолистни зеленчуци, които могат да се намерят по родните пазари, ще се озоват директно в кухнята на една част от нас.

Спанак, киселец и коприва са сезонните ни фаворити.

И така, на вашето внимание представяме една вкусна рецепта за спанак по арабски.

Трябват ви:

400 гр. пресен спанак
1 глава лук
2 скилидки чесън
400гр. нахут от консерва (продава се във всички големи вериги хранителни магазини, както и в бои магазините)
1 ч.л. кимион на зърна
зехтин, черен пипер и сол

Приготвянето е лесно:

Смачкайте скилидките чесън и заедно със ситно нарязания лук го запържете за около 5 минутки в зехтина.

Измитият и нарязан на едро спанак и кимиона прибавете постепенно към запържените лук и чесън.

Задушете всичко, докато спанакът не намали обема си 4 пъти.

Прибавете после и отцедения нахут. Разбъркайте внимателно.

Оставете ястието на котлона още малко.

Подправете с черен пипер и сол, а ако обичате свежия кисел привкус на лимон, можете да прибавите и малко прясно изцеден лимонов сок.