Анджелина Джоли е жена, която освен с пленителната си красота е известна още с благотворителните си кампании, с това, че е половинка на може би един от най-красивите мъже в света, с когото се грижат за частанта си детска градина, както и с множеството си татуировки.

Голяма част от рисунките по тялото й са като ключове за различни части от подсъзнанието на звездата.

Готик надписът на гърба й гласи „Know Your Rights“ или „Знай своите права“.

Вляво от него се намира и будистко заклинание, написано на езика кхмер, говорен в Камбоджа.

Целта му е да предпазва нея и осиновения й син Мадокс от лош късмет. В превод гласи: "Нека враговете ти избягат от теб. Ако придобиеш богатства нека останат твои винаги. Красотата ти ще бъде като тази на Апсара. Където и да отидеш, много ще присъстват, служат и пазят теб, заобикаляйки теб от всички страни".

Арабският надпис на дясната й ръка означава „решителност“ и покрива абстрактните линии, правени по времето, когато е била с Били Боб Торнтън.

На лявата й подмишница стои римското число 13, към което по-късно добавя V MCMXL. Датата 13 май 1940 е в историята с известната реч на Уинстън Чърчил, в която той казва: „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот“ – доста актуално с настоящата криза.

На лявата си ръка има надпис-цитат от Тенеси Уилямс, „молитва за дивите сърца държани в клетка“, която тя прави в присъствието на майка си.

Черният кръст на корема й покрива една от старите татуировки на малък дракон, която си прави в Амстердам. До символа стои латинската фраза „Quod me nutrit me destruit“ или „Това, което ме храни, ме унищожава“.

Буквата руна на китката на Анджелина изобразява „h“ и според близки до звездата източници й напомня за тясната и връзка с брат й Джеймс Хевън и бившето й гадже Тимоти Хютън.

Не се чудете, когато видите татуировката, направена върху изтрития дракон на рамото й. Това са географските координати на местата в Камбоджа, Етиопия, Намибия и Виетнам, където са родени децата й.

N11° 33' 00" E104° 51' 00" : мястото в Камбоджа, където е роден най-големият син на Джоли Мадокс.
N09° 02' 00" E038° 45' 00" : мястото в Етиопия, където дъщеря й Захара е родена.
S22° 40' 26" E014° 31' 40" : мястото в Намибия, където Анджлина Джоли ражда биологичната си дъщеря от Брад Пит Шайло.
N10° 46' 00" E106° 41' 40" : мястото във Виетнам, където е роден синът й Пакс Тиен.
N43° 41' 21" E07° 14' 28" (изписан два пъти един под друг): координатите на Ница, Южна Франция, мястото където Джоли роди близнаците Нокс и Вивиан.

На дланта си Анджелина има татуирана буквата М заради починалата й майка Марселин Бертран.

Естествено, няма как да не отбележим присъствието на дългия повече от 30 сантиметра бенгалски тигър на долната част на кръста й.

Правен е в Банкок за 2 часа, а татуировчикът я благословява с древни химни и напеви. Този тигър олицетворява и нейното гражданство в Камбоджа и е правен в традиционен тай стил. Татуировката покрива и няколко стари рисунки по тялото на звездата – син прозорец и два трайбъл символа.