Както казахме вече, британката Ейми Съдърланд е убедена, че утвърдените правила при дресирането на домашни любимци могат да помогнат и в превъзпитаването на… любимия ви мъж.

Тя твърди, че в нейния случай, ъъъ, брак, това наистина дало резултат, при това учудващо добър.

Дамата вече е написала и книга по темата, а ние подбрахме 10-те най-универсални правила от нея, които можеш свободно да интерпретираш и ти.

Ето и следващото:

Опознай вида

За да улеснят работата си, професионалните дресьори научават всичко, което могат, за даден вид.

Така успяват да разберат как мислят неговите представители, какво харесват и не харесват, какво им се отдава и т.н.

Твоят вид 100% е териториален по отношение на дистанционното и настройките на стереото – не може да понася пронизителни звуци, през по-голямата част от времето е месояден и е предразположен към дълги периоди на мързел.

И все пак винаги е по-добре да се съобразяваш със силните страни и склонности на вида.

Ако например гаджето/съпругът ти е нощно животно, това автоматично означава, че всяка дейност рано сутрин е истинско мъчение за него. Затова избягвай да му поставяш задачи преди обяд, дори през уикенда.

Ако си установила, както Ейми, че той винаги може да бъде разсеян, но се фокусира бързо чрез съблазнителна храна, действай – подкупвай го редовно.

Е, разбира се, както не можеш да забраниш на кучето да рови пръстта навън или на камилата да плюе, най-вероятно няма да е по силите ти да прекратиш липсата на внимание към детайлите у партньора си.

Но не забравяй, че добрите дресьори на искат животни-роботи. Да обичаш любимеца си означава и да можеш да го приемеш такъв, какъвто е, с всичките му инстинкти, недостатъци и прочие.