Бяхме убедени, че повечето жени губят разсъдъка си, когато се озоват пред витрина, отрупана с обувки или пък когато им предстои пълна разкрасителна програма в центъра за красота.

Всъщност, ние дамите понякога спираме умствената си дейност разминавайки се с красив мъж или закъсвайки с колата на зелен светофар.

Вероятно всяка от нас би се сетила за ситуации, в които здравият разум й изневерява, но едва ли би предположила онова, което британски психолози последно разкриха.

Според д-р Роб Брейси от университета в Съсекс дамите буквално оглупяват, когато са по бельо, бански или пък облечени в твърде оскъдни дрехи.

Според психилога, жените имат свойството да пренасочват цялата си умствена енергия в посока на това как околните възприемат разголеното им тяло.

Един от най-адекватните примери, свързани с реални ситуации, потвърждаващи тезата му, е с жена по бански на плажа.Ако някои непознат мъж я заговори тя пренасочва вниманието си върху позата на тялото и жестовете си, но несъзнателно започва да пренебрегва общуването на вербално ниво.

Интересното е, че това предположение е цитирано в не един феменистки сайт, където обикновено се налага тенденцията да се оспорват подобни подронващи женския авторитет заключения.