Един от основните акценти в есенно-зимните тенденции за тази година пада върху шаловете.

С всеки изминал сезон те стават все по-важна част от визията и нищо чудно след време дизайнерите да го наложат и като основна дреха в гардероба ни.

Засега обаче, всичко, свързано с шаловете, си остава в рамките на допустимото и онова, което можем да очакваме през следващите няколко студени месеца, е с две думи - абсолютно всичко.

Вариантите на шаловете за зимата се простират от най-обикновени, тънки и едноцветни модели, до огромни, дълги и плетени такива.

Всъщност, вторите са с няколко идеи по-актуални.

Много дизайнерски къщи, като Aquascutum, Diane von Furstenberg и Topshop Unique залагат именно на дълги шалове, с които можете да се увиете най-малко два пъти.

Те могат да са доукрасени с помпони и ресни, да са в най-различни цветове, с различни плетки, правоъгълни или триъгълни като модел.

Огромните топли плетива се носят както висящи почти до земята, преметнати през глава или увити около раменете, така и навити плътно по врата, образуващи дебела вълнена яка.

Своето място заемат и мини шалчетата, преметнати през врата и захванати с брошка, а също така и по-дълги шалове, завързани на панделка.

Разцветките на шаловете са многобройни и зависещи преди всичко от дрехите ви. На пазара тепърва ще се появят пъстроцветни, едноцветни, с различни щампи - индийски, животински, африкански, с tattoo мотиви или на каре.

Изборът ще е голям и от вас зависи как ще декорирате зимната си визия.