Автор
Люблена Папазова

Зуека: Не бих могъл да убия човек

„Не бих могъл да извърша убийство, няма причина която да ме накара да го направя” категоричен бе Васил Василев-Зуека пред Woman.bg. Коментарът му бе заради новия български филм „Посоки” на режисьора Стефан Командарев, в който участва заедно с Асен Блатечски, Герасим Георгиев-Геро, Юлиан Вергов и още куп известни актьори. Лентата разказва историите на няколко таксиметрови шофьори, които кръстосват улиците на София и се срещат с необикновени житейски ситуации.

Филмът първо бил показан пред истински бакшиши, които не само че много го харесали, но и дълго обсъждали с Командарев случките в лентата, която започва с убийство. Водач на жълта кола застрелва банков служител, който го изнудва и плаши с фалит.

В ролята е Зуека, който призна, че това е една от най-трудните роли в неговата кариера. Асен Блатечки пък разказа спомените си от квартал „Младост 3”, в който живял преди време и в който се развива сериозна част от филма. Той ще бъде по кината от 26 януари. Филмът вече бе посрещнат с овации на фестивала в Кан, а след като го гледал там Емир Кустурица лично позвънил на Командарев, за да го покани за участие в своя кинофестивал в Сърбия.

Четете още: Ники Илиев напълни няколко салона за предпремиерата на "Нокаут"