Автор
Woman.bg

Заповядайте на празника на екстравагантността - "Еволюция"

На 17 март 2018 г. от 19.00 ч. в Зала България Кварто Квартет към Софийска Филхармония заедно с Мерлин Арно - носителка на „Златна игла 2017“ в категория „Модна иновация“ и художникът Иван Яхнаджиев ще представят смела и неочаквана комбинация от средновековна, грегорианска, барокова, класическа и съвременна музика, с модерна интерпретация и звучене, чрез която разказват „приказката“ за еволюцията.

Произведенията на класиците Бах, Шуберт, Бокерини, Моцарт, Освалдо Голихов, Пиацола и на Майкъл Джексън ще звучат оригинално съпътствани от екстравагантната модна колекция от облекла с пера на екзотични птици на Мерлин Арно, представена от хореографията на елегантните балерини на Vaya Dance Studio.

През цялото време на сцената художникът Иван Яхнаджиев ще твори забележителна арт инсталация от бои и пера.

Участват още: Николай Пеев китара, Стоил Иванов саунд дизайн и перкусии и гости от Софийска филхармония.

Кратък щрих от програмата на концерта:

Ще звучи средновековна сицилианска музика със съвременен аранжимент, цигулка имитираща темпераментен сицилианец, който пее на площада...

Ще чуем премиерата на прочутата Токата и фуга на Бах, за първи път в Кварто - версия за струнен квартет, изключително виртуозна и разгръщаща целия арсенал на струнните инструменти. От Италия ще се пренесем в Испания с огнената музика на Бокерин, позната е от филма "Господар и командир" и прочутият му китарен квинтет Фанданго. След това ще се изсвири танца на Кармен от Бизе и оставаме на китарно-испанска тема с Астурия на Албениц, отново в специален Кварто аранжимент, като се прехвърляме с един "полет" до Виена с Моцарт.

Перата, които използва Мерлин Арно за направата на пищните тоалети, са от бойни петли, щраус, паун, фазан, нанду, ему. При създаването на облеклата няма пострадала птица, тъй като те са събрани в линеещия период на птиците.