Автор
Woman.bg

Силви Вартан пя за своя покоен съпруг Джони Холидей

Има много езици по света, на които песните могат да въздействат по различен начин. Френският обаче е създаден за музика. Доказа го за пореден път Силви Вартан, която пристигна в България и изнесе два концера – първия в Пловдив, а втория – в София.

В зала 1 на НДК тя изпълни хитове от 60-те до днес. Разбира се, на френски.

Първата част от шоуто включваше парчета от 60-те. След антракта изпълнителката се появи на сцената с нов тоалет и запя песни от 70-те до днес. А финалната част от концерта бе посветила на своя покоен съпруг Джони Холидей (бел. ред. с когото имаше 20-годишен брак), независимо от факта, че той остави без наследство сина им Давид. За Джони певицата сподели: ,,Той беше най-добрият френски рок певец. Почина преди 6 месеца. Няма да ми стигнат седмици, за да изпея песните му, но сега ще посветя една малка част от концерта на него‘‘.

Вартан зарадва родната публика и с любимата песен на баща й - ,,Хубава си моя горо‘‘. А малко по-късно изпълни емблематичната ,,Облаче ле бяло‘‘. Певицата сподели: ,,Когато дойдох в България през 1990 година, много плаках. Тогава изпях тази песен‘‘.

Силви Вартан сподели, че е напуснала родината през 1952 година. Едва 8-годишна тя пристига във Франция точно преди Коледа и от този момент започва новият й живот. ,,Тогава майка ми, баща ми, аз и брат ми отпътувахме с Ориент Експрес от София за Париж и бяхме единствените пътници във влака‘‘, изповяда се изпълнителката с български корен.

След два часа и половина публиката в зала 1 на НДК благодари на Силви с продължителни аплодисменти, а 9 кошници с цветя бяха изпратени за певицата от различни институции.

Автор: Анита Иванова