С кураж и адреналин Дуейн Джонсън овладява мафията в „Небостъргачът“

Несъмнено това лято се очертава да бъде сезонът на екшън героите. След „Сикарио 2“ сега излиза и новият филм с крими нишка – „Небостъргачът“. Главно действащо лице в него е актьорът Дуейн Джонсън. Впечатляващата му фигура и този път респектира.

В новата лента той играе образа на Уил Форд, който е бивш началник на екип на ФБР, отговорен за спасяването на заложници и ветеран от армията на САЩ. След неуспешна мисия Форд губи крака си при експлозия и това преобръща целия му свят.

Неговият лош късмет го среща с жената на живота му. А малко след това двамата се радват и на две деца. Но хубавото свършва до тук. Уил Форд вече има нова работа, която този път изправя както него, така и семейството му пред невъзможно изпитание.

Настоящата работа на Уил е да оценява рисковете за сигурността на небостъргачи по цял свят и това го изправя срещу най-високата сграда в света. Наричат я „Перлата“. Изглежда толкова впечатляващо, че дори на моменти това плаши.

Докато работи по нова поръчка в Китай, Уил установява, че най-безопасна сграда в света е под атака, а той е несправедливо заподозрян. На него му се налага буквално да влезе в огъня, за да спаси семейството си, което попада в капана на предизвикан пожар на 96-ия етаж на небостъргача „Перлата“. Това, което следва, е много екшън, гарниран със стрелба, бягство, физически усилия и мисъл. "За да бъдеш смел, трябва малко да те е страх" - тази и още интересни реплики относно мотивацията ще чуете, докато гледате най-новата лента.

И всичко това ще подсили у вас усещането за покачване на адреналин, благодарение на 3D ефекта. Затова носете си подходящи очила, ако не искате да купувате такива в киното.

Само за протокола - изпитанията, с които се сблъсква Уил, ги преминава с ампутиран крак. Тук ще отбележим и един любопитен детайл – актьорът Дуейн Джонсън, който играе образа на Уил, е изиграл този образ по най-добрия начин, благодарение на човека, който го е вдъхновил за това, а именно - Джеф Гласбенър, който освен параолимпиец, е и един от малкото хора с ампутиран крак, изкачили Еверест.

Времетраене: 103 минути

По кината от: 13 юли

Актьори: Дуейн Джонсън, Нев Кембъл, Пабло Шрайбър, Байрън Ман, Хана Куинливан, Ноа Тайлър, Роланд Мьолер, Чин Хан и др.