Автор
Антония Михайлова

Преди и след: Как бащинството променя мъжете (СНИМКИ)

Да станеш родител е най-необятното щастие, което може да се случи на един човек – то променя светогледа му, пренарежда приоритетите му, вдъхва красота и нов смисъл на живота му.

Да прегърнеш новопоявилото се на белия свят човече, онова крехко и мъничко създание, което ежеминутно ще расте в прегръдките ти, превръщайки се в Човек, е велико преживяване и същинско докосване до съвършенството на битието.

Очите на тези мъже, познали магията на бащинството, говорят достатъчно красноречиво за всичко това.

Промяната на емоциите им, намерила отражение върху лицата им, ясно е уловена от британския фотограф Том Олдман в проекта му „Да станеш баща“.

Той прекарва 72 часа в родилен дом, през което време снима всеки мъж преди и след сюблимния момент, в който новородената му рожба за първи път се е отпуснала в бащините си обятия.

"Тези портрети доказват мощната сила, която родителството може да окаже върху живота на всеки мъж“, споделя фотографът за своя проект.

Всички кадри ясно разкриват сянката на напрежението върху лицата на мъжете, внезапно отстъпила място на огромната и нестихваща радост от първата среща между баща и дете...

Четете още: Когато той стане татко: Тези снимки ще ви разтопят