Автор
Woman.bg

Никол Кидман и Гари Олдман с голямо филмово признание

Никол Кидман бе удостоена с голямата награда на Гилдията на филмовите актьори за най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал.

Това се случи на 24-а церемония на бляскавия филмов форум, който тази година се състоя под светлините на Shrine Auditorium & Expo Hall в Лос Анджелис, с водещ Кристен Бел.

Кидман бе номинирана 10 пъти и първа получи статуетката за ролята си в "Големите малки лъжи".

Наградата за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал отиде в ръцете на Александър Сгарсгард, отново за "Големите малки лъжи".

Героинята на Никол Кидман е жертва на семейно насилие, а Сгарсгард се превъплъщава в ролята на нейния съпруг.

Джулия Луис-Драйфъс пък бе отличена с наградата за най-добра актриса в телевизионна комедия в категорията за най-добър комедиен сериал във филма "Вице". Уилям Мейси от "Безсрамници" е победител в категорията за най-добър актьор в комедиен сериал.

Неподражаемият Гари Олдман, който изпълнява ролята на Уинстън Чърчил във филма на режисьора Джо Райт "Най-мрачния час", спечели наградата за най-добър актьор. За най-добра актриса пък изборът на журито падна върху американката Франсис Макдорманд, за изпълнението й в главната роля във филма "Три билборда извън града".

Същата кинолента бе удостоена и с наградата за най-добър актьорски състав - главната премия на Гилдията на филмовите актьори.

Наградите на Гилдията на филмовите актьори са от голямо значение за всеки участник в тях, тъй като се смятат за важен критерий и индикатор за успех на "Оскарите".

Четете още: Защо звездите на ''Златен глобус'' бяха в черно?