Автор
Кристина Кирова

Ники Илиев напълни няколко салона за предпремиерата на "Нокаут"

Снощи се състоя предприемарата на най-новия български филм на амбициозния млад режисьор Николай Илиев - „Нокаут“. Събитието бе уважено от десетки гости, сред които голяма част от родния елит.

Дългоочакваната прожекция беше посрещната с голям интерес и три пълни салона. Ние от Woman.bg също не пропуснахме събитието и с удоволствие ще ви споделим впечатленията си от лентата, разбира се без „спойлери“. Още от пръв поглед отбелязваме, че Ники Илиев е събрал същата банда от актьори, както в предишните си филми „Чужденецът“ и „Живи легенди“, само че този път се наслаждаваме на внушителното присъствие на Гари Дърден, когото познаваме от „Местопрестъплението“. Разбира се, холивудският актьор е в главната роля като освен невероятната си игра, той демонстрира и музикалните си качества във филма.



„Нокаут“ пресъздава по комедийно-драматичен начин една почти невъзможна любов между двама объркани хора, които не се вписват в обществото
. През цялото време те се опитват да намерят пътя един към друг, както и към самите себе си. Авторът ни намига, като вплита в тази романтична история в отделна сюжетна линия темата за далаверщината, залегнала дълбоко в душата на българина.

Във филма се преплитат комедия и драма, като зрителят е провокиран от постоянната промяна на настроенията в действието. От една страна го кара да се засмее, от друга да се замисли върху смисъла на живота, кариерата и да отстоява себе си. Динамиката е вълнуваща, а на моменти проличава силно влияние от модерното американско кино. Младият режисьор Ники Илиев ни кара да се замислим за философията ни на живот, за начина, по който сме избрали да постигнем целите си в този забързан свят. Непременно гледайте „Нокаут“, защото емоциите, които ще ви накара да изпитате, са на двата полюса и съвсем няма да ви остави безразлични. Не можем да пренебрегнем също и качеството на картината, както и страхотната музика, която подсилва усещанията, които ни предава лентата.

Четете още: 10-те най-запомнящи се женски роли във филмите на 2017