MTV PRESENTS VARNA BEACH наближава, а вече имаме и повече подробности около грандиозното събитие. Вчера на летището във Варна пристигна екипът, носещ главната вина за един от най-разтърсващите музикални ивенти на лятото! В официална пресконференция организаторът Робърт Куърк разкри кои ще бъдат участниците тази година и призна, че проектът е повече от специален за него и целия екип. Какво обаче не знаем за организацията на това грандиозно събитие и какви са трудностите по пътя, специално за Woman.bg разказва самият Робърт.

1.Кой е най-трудният момент в подготовката на мащабно събитие като MTV PRESENTS VARNA BEACH?

- Това е много хубав въпрос! Най-трудната част от организацията е да се увериш, че правиш най-доброто всеки ден. В този процес няма нищо лесно, всичко е сложно. Мисля, че е изключително трудно да следиш развитието на всеки елемент от подготовката и нищо да не остава настрана. Трябва да движиш всички компоненти като един.

2.Как избрахте артистите, които ще се качат на сцената и как убедихте световни звезди да дойдат във Варна? Да очакваме ли изненади?

- Винаги каним артисти, за които сме сигурни, че ще направят страхотно шоу. Това трябва да са изпълнители, които предизвикват интереса на публиката в цял свят. Целта на този фестивал е това да бъде телевизионно шоу, което да бъде излъчвано навсякъде и затова ние трябва да представяме артисти, които всички обичат. Например тази година на сцената във Варна ще се качат Рита Ора и Years & Years. Цял свят знае за тях и ще гледа тяхното шоу. Фестивалът във Варна е предизвикателство, защото това не е голям град като Лондон или Ню Йорк, но всички знаят, че събитията на MTV са на ниво. Затова без значение в коя част на света се провеждат те, е ясно, че продукцията ще бъде изключително добра и успешна. По същия начин ще бъде и във Варна, ние ще задържим високото ниво на продукцията, характерно за концертите на MTV.



3.Кой е вашият фаворит от програмата тази година?

- С нетърпение очаквам да видя и чуя Рита Ора. В момента европейското й турне е напълно разпродадено и е чудесно, че тя ще дойде и във Варна и публиката тук ще може да се докосне до нея. Years & Years също правят чудесно шоу на сцената. Но има и артисти, за които хората не говорят толкова много, например рапъра Редфу. Сигурен съм, че когато той излезе на сцената, публиката ще полудее.



4.С какви впечатления останахте от първото издание на фестивала през 2017 г.?

- Беше невероятно! Работихме наистина здраво, за да бъдем сигурни, че всичко ще бъде както трябва. А когато видяхме тълпата от хора, която се забавляваше на плажа във Варна, беше просто прекрасно.

5.Какви са прогнозите ви за фестивала на MTV в България?

- Определено бихме искали да продължим да правим фестивала в следващите поне 5 години. Искам да разширим програмата и може би събитието да продължи цял уикенд. В България има много таланти и мисля, че можем да направим тематични вечери. Например петък да бъде рок вечер, в събота да са различни лайв банди, а в неделя да има ди джеи. Определено искам събитието във Варна да се разрасне.

Четете още: Нели Петкова с нов сингъл (Видео)