ВИНОвен ли е Стинг, че е толкова талантлив? Не, не сме допуснали грешка - съвсем умишлено "ВИНО" във "виновен" е изписано с главни букви. Защото легендарният музикант е изключително запален по виното и заедно със съпругата си Труди от години произвежда напитката на боговете не само за собствена и семейна консумация, а я предлага на световния пазар.

Избата на Стинг, Tenuta Il Palagio, съвсем не е нова или временна приумица на звездата - построена е още в средата на XVI век и постепенно се е разраствала като имение заедно с просперитета на своите собственици (тогава семейство Мартели). През 1819 г. я купува графиня Карлота Барболани Монтауто, вдовица на графа на Сан Клементе, и избата остава собственост на фамилията повече от 150 години. През 2000 г. започва презасаждането на лозята под прецизния поглед на агронома Алън Йорк, който постепенно организира цялостния масив от органично към биодинамично земеделие.

Стинг и Труди откриват имението и избата преди 16 години и влагат доста усилия и средства, за да възстановят вилата, страничните постройки, маслиновите гори и лозя в целия им предишен блясък, като дори внасят някои съвременни подобрения, съвсем в крак с развитието на винарската култура в наши дни. Днес всеки, който желае, може да наеме малка вила в границите на имението или направо хасиендата на Стинг и Труди. Срещу съответното заплащане, разбира се.

През септември 2009 година Стинг пусна партида от 30 000 бутилки вино, произведено по всички био изисквания. "Ако не се храня добре, не мога да пея", категоричен е музикантът.

През април 2016 година престижното списание за вино “Wine Spectator” обявява флагмана на избата, "Sister Moon", за едно от 100-те най-добри италиански вина на десетилетието.

В България вече можем да открием някои от винените феномени на музиканта, а остават броени дни до феноменалното му шоу в Арена Армеец. Все още можете да се сдобиете с безценните билети за концерта на Стинг тук. Не пропускайте шанса, ще се видим там!

Четете още: Кои песни искаме да чуем на концерта на Стинг?