Преди дни бащата на Ейми Уайнхаус, таксиметровият шофьор Мич Уайнхаус, сподели пред медиите, че планира в скоро време да бъде направен мюзикъл, посветен на творчеството на дъщеря му.

Действието ще се развива в лондонския квартал Уест Енд и ще представя всекидневието на британската звезда, която си отиде твърде рано от този свят и влезе в легендарния клуб 27.

„В близко бъдеще предстои да бъде създаден мюзикъл, който да отдаде почит na живота и творчеството на Ейми. От много време искам да се случи това и съм щастлив, че най-накрая предстои тази идея да бъде осъществена. Има толкова много неща, освен наркотиците и алкохола, които останаха недоизказани. Искам да създадем нещо позитивно и да напомним как тя не спираше да се развива и да създава музика. Това, което не знаете, е, че тя вече беше чиста от три години, когато почина“, разкри бащата на Ейми Уайнхаус.



Разбира се, в продукцията ще бъде засегната и борбата на певицата с наркотиците и алкохола и злощастният й брак с Блейк Фийлдър-Сивил от 2007 г. до 2009 г.



През 2012 г. продуценти от Денмарк планираха да създадат мюзикъл, проследяващ живота на Ейми, но тогава Мич твърдо отклони идеята и не предостави правото да бъдат използвани нейни песни и снимки. Твърди се, че причината за отказа се крие в сценария, който не представял Ейми Уайнхаус в добра светлина.

Все още не е известно кога ще излезе мюзикълът, но по думите на Мич вече се работи върху проекта.

Ейми си отиде само на 27 г. на 23-и юли 2011 г. в апартамента си в Лондон. Според резултатите от аутопсията причина за смъртта е алкохолно натравяне и свръхдоза.



Четете още: Едит Пиаф: Без любов сме нищо!