Автор
Woman.bg

Гарантиран смях: 25 забавни снимки на животинки

Конкурсът за комични фотографии на животни 2018 бързо се превърна в едно от любимите ни ежегодни събития. За четвърта поредна година впечатляващият форум привлича вниманието с великолепието на представители от животинския свят, уловени върху фотографската лента неподозирано забавен момент.

Освен забавлението, конкурсът носи и своето силно послание. Той се провежда в сътрудничество с международната благотворителна организция за дивите животни The Born Free Foundation, чиято цел е да информира общественноста за опазването и значението на дивите животни.

По повод протичащият в момента конкурс, ето какво споделиха неговите основатели – Пол Джойнсън Хикс и Том Сулам, на страниците на своя уеб сайт: "С този прекрасен конкурс искаме да развеем знамето на Дивата природа, да апелираме към света, че всеки един от нас е отговорен за състоянието и живота на тези великолепни създания, които заедно с нас обитават красивата ни планета. Чрез тези фотографии искаме да оповестим, че дивата природа е в опасност и че нейното спасение и оцеляване зависи само и единствено от нас, хората!"

Четете още: 10 животни, които изчезнаха през последните 20 години