Автор
Woman.bg

Филмовият композитор Марио Григоров за работата си с Джей Кей Роулинг

Тази седмица главен герой в пътуващия филмов влог на Станислава Айви Cinema Confidential е българския композитор Марио Григоров, превърнал се в голямо име в света на киното.

Миналата година той беше на крачка за номинация за “Оскар” за песента си “Blind Pig”, която пише съвместно в писателката Джей Кей Роулинг за филма“Фантастични зверове и къде да ги намерим”. “Работата с нея се отрази на кариерата ми дойде най-вече в това, че повече хора искат да се видят с мен. Когато звънна на някого или мениджърът ми го направи, за да уреди среща с някой или нов проект, хората са много отворени към това да се видим”, разказва композиторът. В епизода Марио ще разкаже за пътя си към успеха, както и ще чуем похвали за работата му лично от режисьора на номинирания за “Оскар” филм “Прешъс” Лий Даниелс, както и от бащата на Анджелина Джоли – актьорът Джон Войт.

Марио е живял много малко в България, но въпреки това за него там е дом. “Не знам какво значи да си в една страна дълго време и не мога да схвана това нещо. Не знам дали е чувство на спокойствие и е емоционалност на човек, когато може да се чувства, че е в една държава и че е негова и има такова чувство, че си е у дома.”
Срещата с Марио Григоров ще се случи в Лондон, а Стаси ще ни пренесе и на още няколко обичани филмови локации в града.

Можете да следите Cinema Confidential в следните канали:

www.cinema-confidential.com

https://www.youtube.com/stanislavaivycinemaconfidential

https://www.facebook.com/cinemaconfidential/

https://www.instagram.com/cinemaconfidential/

Автор: Станислава Айви