Ето как се променят хората след целувка с непознат (СНИМКИ)

12 септември 2017 | 10:20
видяна 13400
коментари 0
Снимки: johannasiring.com

Норвежката фотографка Джоана Сиринг се впуска в любопитно и вълнуващо изследване, което й хрумва по време на рок фестивала в Роскилде 2017. Там младата дама не само че се сприятелява с много от присъстващите, но и решава да ги... целуне.

Джоана Сиринг

Идеята й е породена от желанието й да снима и сравни израженията върху човешките лица преди и след сюблимния момент – целувката. Името на фотопроекта е Kiss of a Stranger, а резултатът от него – очарователно впечатляващ.

В интервю пред i-D magazine Джоана споделя: "Целувката възбужда всички нервни окончания на устните. Отделянето на допамин предизвиква чувство на удоволствие и удовлетворение, както и отделяне на окситоцин. Целувката мигновено сваля стреса и създава здрава емоционална връзка между двама души. Затова поисках да запечатам моментите преди и след целувката и да видя как тя ще повлияе върху изражението на лицата...


„Някои бързаха просто да допрем устни, а после се заливаха от смях, други обаче доста се вживяваха в целувката…”, описва впечатленията си тя. 

„И знаете ли кое беше най-интересното? Миг след целувката имах чувството, че познавам тези непознати поне малко. Мисля, че портретите “след” отразяват чувството красноречиво”, допълва още авторката на серията мили черно-бели кадри.

Вижте всички в нашата :: ГАЛЕРИЯ ::

Коментари

Добави Коментар

Най-четени