Честит рожден ден на Изабел Юпер!

16 март 2017 | 11:30
видяна 2552
коментари 2
снимки: Getty Images, pinterest.com

Днес любимата ни френска актриса, която тази година бе номинирана за "Оскар" за невероятната си роля в филма "Тя" , Изабел Юпер, празнува 63-ия си рожден ден.

Звездната дама е родена през 1953 г. в Париж и има три сестри и един брат. Майка й е пианистка, което е причината Изабел да има досег с музиката още от ранна възраст. След като завършва гимназия, е приета във Версайската консерватория, следва и в Национална консерватория за драматично изкуство. Дебютира в киното през 1971 г. и съвсем скоро става една от най-известните и обичани актриси в света. Тя изиграва прекрасни роли в големи продукции като: "Дамата с камелиите", "Сезар и Розали". "Копакабана", "Най-лошият ми кошмар", "Лулу", "Мадам Бовари", "Валсиращите", "Любов", "Настоящето" и много други. Изабел Юпер е една от най-уважаваните актриси в света още от началото на кариерата си. Филмът, който й донася международна слава е "Плетачката на дантели" на Клод Горета. Изабел е актрисата, участвала в най-много филми, спечелили награди в Кан - общо 18 продукции. Също така тя е единствената актриса, номинирана 16 пъти за наградите "Сезар", като 14 от номинациите й са за "Най-добра актриса", а 2 за "Най-добра поддържаща женска роля". Изабел получи награда "Златен глобус" в категорията "Най-добра актриса в драма" за ролята си във филма "Тя". Юпер бе номинирана  тази година и за "Оскар", но наградата отиде при Ема Стоун, въпреки че ние смятаме, че французойката я заслужаваше не по-малко. Очарователната актриса се радва, както на бляскава кариера, така и на успешен семеен живот. Тя намира любовта на живота си в лицето на режисьора Роналд Чама и се омъжва още през 1982 г. Двамата имат три деца - Лолита (в момента е на 32 г.), , с която Изабел участва в няколко филма, Лоренцо  (в момента е на 30 г.) и Анджело (в момента е на 18 г.) 

Днес ще отбележим рождения ден на Изабел, припомняйки си някои от мъдрите й цитати:"За мен заснемането на филм е като приятна ваканционна разходка, докато играенето в постановки е като изкачване на връх - никога не знаеш дали ще се провалиш, или ще успееш". 

"Европейците са скептични, американците са мечтатели". 

"За мен актьорската игра е като дишането".

"Гърците са открили много преди всички, че създаването на необикновени образи е много по-интересно, отколкото създаването на обикновени - това е предназначението на филмите и театрите". 

Коментари

2
  16 март 2017 | 18:00 отговор
 

Да е жива и здрава! Браво, че не се е мумифицирала приживе с ботокс, операции и какво ли още не и си "носи" бръчките с достойнство!

 
1 Мариана
  16 март 2017 | 13:22 отговор
 

Според мен става на 64 години,не на 63?

 

Добави Коментар

Най-четени