Автор
Woman.bg

10 актьори, които поискаха героите им да умрат

Винаги е тъжно, когато някои любим герой от филм умре. Често това се налага от сюжета, но има и случаи, в които актьорите сами искат героят им да напусне този свят. Ето 10 звезди, пожелали смъртта на персонажа, в който се превъплъщават:


Харисън Форд „Междузвездни войни”, епизод 5 и 7

Още когато се пише първи епизод от епичната сага, Форд иска да убие героя си, за да стане любимец на зрителите. Създателят на „Междузвездни войни” Джордж Лукас обаче се съгласява само да „замрази” Хан Соло и после го възкресява. Едва в седмия епизод молбата на Форд е изпълнена с аргумента, че идва моментът за нови персонажи.


Шон Бийн „Властелинът на пръстените”

Бин съжалява за решението си да участва във филма веднага щом разбира, че той ще се снима далеч и на него често ще му се налага да лети със самолет. Актьорът обаче ужасно се бои от престой във въздуха. Поредната си екранна смърт посреща в Нова Зеландия и се раздава на сто процента. По собствените му думи по-добра сцена със смърт Холивуд не познава.


Бил Мъри „ Добре дошли в Зомбиленд”

Първоначално ролята на Мъри е предназначена за Патрик Суейзи. Но заради тежкото заболяване на актьора той даже не прочита сценария. Спешно се търси нов човек. Мъри се съгласява, но моли героят му бързо да бъде убит и ролята става епизодична.


Сигърни Уийвър „Пришелецът 3”


Актрисата сама признава, че е поискала смъртта на героинята си в трета част на филма. „Разбрах, че ще снимат нов епизод, който не ми изглеждаше подходящ, и се разстроих. Аз много се гордея с работата си по този проект”.


Дийн Норис „В обувките на Сатаната”

Още по време на подготовката за филма Норис знаел, че сценаристите пишат финала и ги помолил да убият героя му. Причината - приел да се снима в сериал. Поискал да умре още в началото на последния сезон. Заради забавения график на снимките обаче така и не успял да участва в сериала, заради който убил героя си.


Кал Пен „Доктор Хаус”


Пен дълго време успява да съвместява актьорството с работата си като политически съветник. След победата на Барак Обама обаче получава предложение за работа в администрацията на държавния глава. Сценаристите откликват на молбата му и решават героят на доктора от сериала да се самоубие.


Дан Стивънс „Имението Даунтаун”


Стивънс моли сценаристите да убият героя му, понеже не изпитва силни емоции по време на снимките и иска да даде шанс на други актьори да влязат в сериала. Те откликват на молбата му и той умира след три сезона максимално трогателно - вижда първородния си син, наслаждава се на природата и претърпява инцидент с колата си.


Теодор Найт, „Анатомията на Грей”


В края на петия сезон Найт усеща, че героят му спира да се развива и не вижда смисъл да снима по-нататък. Пробва да намери компромис, но влиза в конфликт с авторите. Затова отказва да се върне в сериала и сам моли да убият героя му.


Стивън Ян „Живите мъртви”


Ян не планирал героят му да умре, докато не разбрал каква смърт са му измислили сценаристите. Той толкова се вдъхновил, че нямал търпение да снима сцената и само молел това да стане по-бързо.


Кит Харингтън „Игра на тронове”


Кит е щастлив, когато героят му умира, защото той трябва да пази в тайна смъртта му, а не може. Затова желае това да се случи възможно най-скоро. Още по-трудно успява да запази в тайна възкръсването си, защото дори най-близките му хора нямало как да знаят за това. С днешна дата той признава, че героят му вече няма какво да губи и може и да не участва повече.


Софи Търнър „Игра на тронове”


Софи е убедена, че екранна смърт чака повечето герои в подобни сериали и вече предусеща своята. „Искам да умра и лорд Бейлиш да се качи на трона”. Възможно е актрисата да е уморена и да иска да се откаже от проекта.

Четете още: Актьори, изпуснали роли в емблематични сериали!