"Истина ли е, че след седмица, две и ти ще влезеш във VIP Brother?", питат ме тези дни. Истината е, че още не съм решила - предложиха ми една прилична сума, но още не мога да кажа категорично, че искам да прекарам времето си точно с тези хора. Иначе защо не? Затворено пространство, храна, алкохол, а някои спекулират, че се ползват и други вещества в Къщата (не им вярвам)... Не звучи много различно от доброволното отшелничество на творци като Дж. Д. Селинджър и кратки подобни периоди на Пабло Пикасо, Ърнест Хемингуей и кой ли още не. Но компанията, тази компания леко ме притеснява. Нека разгледаме кои са настоящите съквартиранти, които би трябвало да търпя, ако вляза в шоуто.

"Изключително широкоспектърен съм, работя на три места – телевизия, радио и интернет и съм най-готиното нещо, което можеш да видиш и по трите. Правя репортажи, които смея да кажа, са една идея по-нестандартни", казва Даниел Петканов (който занапред ще наричам Даниелчо) сам за себе си. Изключително впечатлена съм, че освен всички свои неизброими таланти младият господин се интересува и от практическа физика, като обръща внимание на спектъра, а именно съвкупността от елементарни лъчения, подредени по дължината на вълната, получена чрез разлагането и с призма, дифракционна решетка или друго специфично пособие. Гледам, че има някаква логорея момчето, не спира, скача, танцува, говори шумно, иска да е център на вниманието. Та, какви медикаменти можем да внасяме в Къщата? Искам и аз.

Александа Богданска е известна с това, че е хубава и е бивша на Даниелчо. Смятам да я наричам Даниелчовица. И така, Даниелчовица визуално безспорно е симпатична и ще спечели мъжки погледи. Има известна прилика с една моделка от известна родна агенция, която интервюирах преди години за едно списание (моделката, не агенцията!). Каза, че любимата ѝ книга е "Престъпление и наказание" на Достоевски и аз не се сдържах да я попитам за нравствения конфликт на Раскольников и това как е презентиран от титаничния автор - амбивалентност, но и някакво колебание (отново за физиката експеримента на Ервин Шрьодингер с котки, които уж били и живи, и мъртви едновременно, много зоофобско...).

Сашето (така ще наричам Сашка Васева) започна така: "Аз съм Сашка Васева – човек от народа. Чувала съм да ме наричат дупнишката Мадона, българската Лепа Брена, Мерилин Монро на поп-фолка" и влезе в ослепително бяла (винаги ми се е искало да използвам словосъчетанието "ослепително бяла") рокля. Брачна половинка ли си търси Сашето? Има нещо толкова изискано и аристократично в излъчването ѝ, че чак се чудя защо не я наричат "българската Моника Белучи". Мисля, че в Къщата ще си станем приятелки, ако вляза.

Ето я и Мария a.k.a. Мара Отварачката. a.k.a. Mary The Bottle Opener. И тук има много стил и елеганс, мисля, че се заформя една своеобразна поп-фолк клика, където ще си говорят например, че всички, които не знаят, че "Травиата" на Верди е базирана на "Дамата с Камелиите" на Дюма-син, са нискокултурни профани. Не се шегувам, точно такива сцени си представям.

Миглена Каканашева, младата дизайнерка с уникалния артистичен псевдоним Мегз, заявява следното: "Да съм обикновена, животът ми да мине и да не съм направила нещо велико – не искам такъв живот. Искам живот, който после ще се пише в учебниците, за който хората могат да пишат книги и да правят филми". Мегз, браво! За филми не знам, но със сигурност след излизането си от къщата ще ти дадат някоя малка роля в (псевдо) риалити-сериал, само дано на героинята ти не ѝ отнесат огледалото на колата...

Алфредо Торес танцува и е симпатяга. Дано прави секс в Къщата, за да оплакнем окото ние, отвън. А ако вляза, пак дано прави секс в Къщата.

За Тото от група Скандау не бях чувала, но ми харесва това, което заяви - че го пали простотията. Преди години попитали Жан Кокто ако в дома му има пожар и има шанса да извади само едно нещо от него, какво би било то. Кокто отговорил моментално: огънят.

Енджи Касабие каза, че иска "пари, пари, пари", за да си купи дрехи. Мисля, че тя е най-достойна да спечели формата.

Журналистът Антон Стефанов е коментирал предишните сезони на разни риалитита и то по такъв начин, че мисля, че той ще спечели приза Клюкарка на къщата (казвам го с най-добри чувства!) - знае много за всички и ще има шушу-мушу, шушу-мушу, сладък шум.

Джулиана Гани е известна с едно нещо. По-скоро с две - силиконовите си импланти. И подарила предните си. "Аз съм много културен човек", казва тя за себе си. Някой някога беше писал, че ако се налага сам да кажеш за себе си, че си стилен или умен, много е вероятно да си в грешка.

Цветелин Маринов - Цуни е "бизнесмен земеделец" и твърди, че "известни, неизвестни" (жени) - ясни са му всички. Сетих се за онова, че ако смяташ, че всички жени са еднакви, с всички жени ли е бил? Btw и за него не бях чувала преди началото на VIP Brother.

Кулинарният корифей (така го обявяват) Борис Петров се представи като "шеф Петров", така че не знам дали се казва Борис, или Шеф. Но поне гладни няма да останат. Ако вляза, много се надявам той да ми приготви любимото на Никол Шерцингер ястие с четири пъдпъдъчи яйца, пълнени с черен хайвер и настърган бял трюфел.

Кристиано Роналдо влезе в Къщата! Спокойно, става въпрос за Даниел Златков, футболист. Не ме интересува, взимайте си го.

Но ето - появява се дама като Ваня Щерева, която е музикант, текстописец, сценарист, прави кукли, пише книги, а съм дочувала, че е била и спортист. За мен тя е женският Жорж Ганчев - истински ренесансов човек, който умее всичко еднакво добре и всички българи го/я обичат. Ето такива хора трябва да имат децата ни за идоли, даже мисля, че ако Щерева направи кукли със своя лик, ще е идеално, за да можем да ѝ се радваме и по този начин.

Дани Милев всъщност е известен музикант и композитор, който аз харесвам, така че ако вляза скоро, поне ще има с кого да си говоря. А ако прехвърчат искри, ще кажа на моя господин, че е било по сценарий.

А Маргарита Хранова е по-прекрасна дори от Маргарита Николаевна от "Майстора и Маргарита" на Булгаков.

"Ще напълним тази къща до последната звездна дупка", каза Алекс Сърчаджиева. Мисля да оставя тези думи за последни и дано ви вдъхновят.

P.S.: Ако не вляза в Къщата, ще гледате ли шоуто?

автор: Ана Островска