Наскоро четох в новата книга на Радослав Парушев много любопитен разказ, казваше се "BDSM". Общо взето беше за това как мъж пита жена си дали тя иска той да вземе "шибалката" и да идат в спалнята, за да я доминира. Тя отказваше сценария с шибалката и доминирането, а той логично заключи, че следващия път няма да я пита дали да взима шибалката, за да я доминира, защото никакво доминиране с шибалка не е това, в което мъжът трябва да пита жената дали иска да я доминира с шибалка, а трябва сам да прецени кога да я доминира с шибалка и да не я пита кога иска да бъде шибалкодоминирана. И такааа, вдъхнових се и аз от този разказ, така че реших да заведа моя любим на "50 нюанса по-тъмно". Не исках да се бутам с всички разгонени тийнейджъри на 14-и февруари на кино, така че изчаках няколко дни. После си облякох едно секси бельо, хубава рокля и тънко палтенце и отидохме да гледаме двамата с моя филма. Гледах го и ето какви неща реших да направя.

Първо: реших, че сценаристите (а съответно и авторката на книгите) нищо не разбират от BDSM, така че е добре ако искам да доминирам моя с шибалка, да направя следното: да си купя шибалка и да го сцепя от доминиране. Да, ама не, както би казал тук един роден политик от близкото минало. Фройд е бил извънредно умно същество и направо би се просълзил, ако знаеше, че съм switch - мога да съм и доминираща, и доминирана (в зависимост от много неща). И ето, може пък аз да не искам да доминирам, а да бъда като една сУща Анастейжа и да искам шибалката да я ползва върху мен, както и всякакви там белезници, въжета, гегболи и всичко, с което моят мастър иска да ме мъчи и възбужда.

Второ: малко спойлерче - това със събуването на гащичките на обществено място сме го правили и щях да се прибия, защото бяхме в асансьор. Да, знам, че във филма има и сцена в асансьор, ама е по-друго.

Трето: още едно спойлерче - ако някой иска да бъха някакви сферични неща в моето йони (термин на моята приятелка Наталия Кобилкина), ще искам да бъде всичко максимално хигиенично, а не като във филма. Научих, че имало и някакви вибриращи яйца с дистанционно - влиза онова нещо в теб, а някой друг контролира кога да ти е хубаво и кога, съответно, не. Не съм съгласна. Не, всъщност съм съгласна. Ох, не знам, нали ви казах, превключвам много бързо.

Четвърто: ако ходя на някакви мистични партита и нося маска, искам да е нещо, режисирано от Кубрик. В друг отдел има един колега, който много си пада по тайни общества, масони, илюминати, та той ми разправя, че Кубрик именно такива морално деградирали (а смятащи се за по-висши от нас) типове го убили, ама нищо. Пък и Том Круз играе прилично в "Широко затворени очи", както и Никол Кидман - нещо, което не мога да кажа за никого от "50 нюанса по-тъмно".

За финал исках да ви кажа следното: този филм е фикция, не се побърквайте и не го привнасяйте в интимния си живот 1:1. Защото аз пробвах някои неща и не се получи. Но задължително го гледайте и внимавайте, ако е в киносалон до какви хора ще седнете, защото половинките ви може да се ентусиазират и да стане една масова киносалонна оргия, а това има шанс да не ви е особено приятно. Също, не забравяйте, че е много вероятно мъжът ви да си има тайна колекция с порно, така че е много добра идея да гледате нещо избрано от ХХХ филмите, а не да си губите времето в някакви крехки фабули и истории на големия екран. И задължително си купете шибалка - за всеки случай.


Автор: Ана Островска