Знаете ли кое му е най-хубавото на мартенското време? Това, че високо в планината винаги има слънце. И понеже напоследък градският въздух все повече ми се струва лоша "компания" за уикенда, а с момичетата обожаваме да прекарваме времето си навън - през март имаме един ритуал, който всяка година спазваме. Оставяме мъжете да си починат от нас за един уикенд и се качваме някъде нависоко. Просто през март обичаме гледката към върха.

И понеже колкото по-мъдри ставаме с годините, толкова по-малко залагаме на купоните и безсънните нощи, тази година нашият специален женски уикенд си има своята мисия. Къде на шега, къде не - наричаме я "Мисия Хармония". Защото вече сме големи момичета, сякаш си имаме всичко, вече (за съжаление) не мечтаем за нова чанта или чифт джинси... а просто за малко по-различни неща, които уви, с годините разбираме, че са много по-ценни от вещите.

Затова през женския месец се отдаваме на удоволствията от живота такива, каквито всеки от нас може да открие навсякъде около себе си - стига просто да отвори сърцето си. Хубава гледка, ароматен чай, приятели, гъделичкащият адреналин на ските, сауната, масажите... Женска идилия в ретро вариант.

Често с момичетата си говорим кои са важните неща в живота и почти винаги стигаме до един и същи извод. Да сме здрави и да се чувстваме добре, да се разбираме с любимия човек, да имаме време за себе си... ей такива, съвсем простички неща, които дават смисъл на живота. Но истината е, че в женска компания човек за един час може да чуе повече съвети, отколкото на триседмичен семинар по приложна психология. А през нашия женски уикенд неусетно как се заговорихме за онези 28 дни, които зорко отброяваме всеки месец. "Дните преди да ми дойде". Дните живот преди онзи момент, в който ти идва да се гръмнеш, ама с някакъв по-солиден калибър оръжие.

И понеже обичаме да си даваме съвети и акъл кое как да се направи, аз не пропускам да се включа с моето откритие на сезона. Малко на майтап го купих, просто ми хареса идеята, че билкова хранителна добавка ще се грижи за хармонията в тялото ми. Пък то се оказа голям удар. Казва се "Лейди Хармония" и честно казано - много ми помага.

Момичетата, разбира се, са леко скептични, защото така повелява традицията, но пък истината е, че от два месеца тия билки наистина промениха представата ми за цикъл.

В състава на "Лейди хармония" са включени натурални екстракти с благотворно влияние върху женското здраве, които наистина ми действат.

Екстрактът от Агнус кастус допринася за хормоналния баланс, нормалното протичане на менструалния цикъл и менопаузата, както и за равновесието в нервната система. Магичните свойства на Центела азиатиката пък влияят благоприятно на кожата и действат срещу мастните отлагания и целулита.

Дали има сила на света, която може да ни избави от месечните болки? Това е въпросът, който момичетата винаги са си задавали. Оказва се, че има такава сила и трябва да я търсим в самата природа, която, както казват старите лечители, е създала билка за всяка болка.

И ако се чудите как приключва един женски уикенд в планината, да знаете - най-добре за финал действа сауната. Това е нашият топъл "храм" в който тайничко казваме най-съкровените си молитви - за щастие, за по-тънка талия, за повече споделени мигове. Е, разбира се и за щипка Хармония.