Автор
Веселина Петрова

Тежкка прокоба и много въпроси: Снахата на Паша Христова сподели любопитни спомени от времето на катастрофата

Наскоро внучката на Паша Христова, която е одрала кожата на знаменитата си баба, се появи в публиката на "Капките“ като предвестник на бъдещия голям филм за естрадната звезда, загинала на 25 години в самолетната катастрофа на летище София през декември 1971 г.

Нейната майка, снахата на естрадната легенда - Таня Иванова, химик в БАН, съпруга на единствения син на изпълнителката, разказва: "Запалиха къщата на баба ми на село, а тя изгоря. Като Паша Христова в самолета!“.

Семейството живее до смъртта на Милен в апартамента, купен с парите от кръвнината, дадена след катастрофата, в която загива Паша. Жилището се намира в столичния квартал "Борово".

Милен и Таня отглеждат с много любов и всеотдайност дъщеря си Анна, която е вече красива млада дама.

Снахата на Паша Христова още не може да забрави и думите на мургава ясновидка, чути на морето... "Преди години, за да се разсеем от трагедията с баба, отидохме с майка ми и сестра ми на море. Там се запознахме с една врачка, добре изглеждаща циганка. Разбрахме, че много искала да ни каже нещо. Когато се видяхме, гадателката позна как си е отишла баба ми. Без да мога да си обясня защо, я попитах и за Паша. "Момиче, тя е била убита! Не питай повече“, изрече врачката“.

Таня продължава да не вярва, че самолетната катастрофа, погубила Паша Христова и половината оркестър "София“, е резултат от техническа грешка.

View post on Instagram
 

До последно синът на певицата също смята, че самолетната катастрофа е била планирана. Милен Иванов се позоваваше на странното обстоятелство, че във фаталната вечер майка му оставила вкъщи задграничния си паспорт, без който в ония години нито един българин не можеше да напусне страната.

В полза на версията, че Паша и всички в самолета са били нарочени да загинат, Таня Иванова цитира казаното ѝ от пожарникарите, гасили горящия ИЛ-18 преди 52 години.

"Ако ни бяха пуснали половин час по-рано, нямаше да има изгорели“, убедени били огнеборците. Незнайно защо, половин час след катастрофата районът на летището е бил отцепен и там не са могли да влязат нито колите на пожарната, нито линейки, споделя още снахата на Паша Христова, пише "България Днес“.