От 2011 г. Castello® произвежда сиренето Havarti по автентична рецепта от 1952 г. Havarti е традиционен вид датско сирене. То е толкова уникално, че дори има официален статут на защитено географско указание (ЗГУ) на ЕС. Това означава, че само сирена, произведени в Дания при спазване на всички специфични производствени техники, могат да си спечелят името Havarti. Предлагаме ви една лесна и лека рецепта, подходяща за брънч, обяд или вечеря.

Необходими продукти:

1 бр. Зряло хаварти Castello®
1 бр. Синьо сирене Castello® Danablu
нахут
червен лук
арабска питка
пресен магданоз

Приготовление:

Нарежете зрялото Хаварти Castello®на малки кубчета и натрошете синьото сирене Castello®Danablu.

Нарежете червения лук на ивици и магданоза на ситно.

Напълнете арабските питки с всички продукти и поръсете с магданоз.

(в материала има продуктово позициониране)