От 2011 г. Castello® произвежда сиренето Havarti по автентична рецепта от 1952 г. Havarti е традиционен вид датско сирене. То е толкова уникално, че дори има официален статут на защитено географско указание (ЗГУ) на ЕС. Това означава, че само сирена, произведени в Дания при спазване на всички специфични производствени техники, могат да си спечелят името Havarti.

Предлагаме ви една свежа рецепта за салата, пълна с най-разнообразни вкусове и текстури, които ще задоволят всички ваши рецептори.

Необходими продукти за дресинга:

½ чаша йогурт
½ чаша майонеза
1 глава пролетен лук
1 прясна люта чушка халапеньо, без семки
1 с. л. бял винен оцет
сол и черен пипер на вкус

Необходими продукти за салатата:

1 бр. Зряло хаварти Castello®
бекон, нарязан на кубчета и запържен
шепа пресен грах
1 авокадо
1 маруля
2 кочана царевица
8 - 10 репички
4 - 5 стръка пролетен лук

Приготовление:

Смесете йогурта с пролетния лук и халапеньото с помощта на ръчен блендер.

После добавете и майонезата, след което добавете бял винен оцет и сол на вкус.

Сварете вода. Добавете граха във вряща вода и варете, докато стане хрупкав и яркозелен, 2-3 минути. Отцедете добре и пуснете под студена вода, докато се охлади. Нарежете граха на ивици.

Обелете царевицата и я оставете да заври в голяма тенджера с вода. Сварете царевицата, докато омекне, след което я извадете о оставете да се охлади.

Нарежете марулята на едро, репичките на четвъртинки, пролетния лук на колеца, а авокадото на филийки.

Нарежете зрялото хаварти Castello® на кубчета.

Подредете всички съставки за салатата в красива купа за салата. Поднесете марулята, грахът, царевицата, репичките, пролетния лук, авокадото, бекона и крем хаварти в голяма купа или в чиния. Залейте отгоре с дресинга и сервирайте веднага.

(в материала има продуктово позициониране)